Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кисело зеле със свинско месо и домашен суджук

Кисело зеле със свинско месо и домашен суджук

Диана АндроваДиана Андрова
Чирак
281153331
Кисело зеле със свинско месо и домашен суджук
Снимка: Диана Андрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • кисело зеле - 1200 г (около една зелка)
  • свинско месо - 300 г по - мазно
  • суджук - 2 бр.
  • сухи чушки - 1 червена
  • червен пипер - 1/2 с.л. млян
  • олио
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвам месото на парчета, които запържвам добре в дълбока тенджера.

Изваждам месото и прибавям нарязаното кисело зеле, което леко задушавам.

В гювеч слагам половината от киселото зеле, след това редим месото и суджука и другата половина кисело зеле.

Слагаме червен пипер, черния пипер и наронената на едро суха чушка.

Заливам с 2 чаши вряла вода и печем на 200 градуса за около 50 мин.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: