Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Суджук»Домашен суджук с овче месо

Домашен суджук с овче месо

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k3k6
Домашен суджук с овче месо
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
24/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
15
"Домашният суджук с овче месо сервираме с домашно вино. Наздраве!"

Необходими Продукти

  • овче месо - 5 кг с мазнината
  • сол - 110 г
  • захар - 75 г
  • чубрица - 10 г
  • черен пипер - 15 г смлян
  • селитра - 5 г
  • свински черва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред нарязваме овчето месо на парчета, които не трябва да са много големи.

Смиламе ги на едра решетка и поръсваме със солта.

Омесваме добре и оставяме на наклонена повърхност на хладно да се отцеди за 12 часа.

Когато изтече това време, поставяме каймата в съд и добавяме останалите подправки.

Разбъркваме добре.

Поставяме фунията на машинката и нанизваме черво.

Завързваме червото в края и започваме да пълним червото до момента, в който решим колко да е дълго парчето.

Така си пълним и останалите парчета домашен суджук.

Окачваме суджуците и оставяме да съхнат на сухо, студено и проветриво, подобно на другите сушени меса.

Домашен суджук с овче месо сервираме с домашно вино. Наздраве!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: