Начин на приготвяне
Най-напред нарязваме овчето месо на парчета, които не трябва да са много големи.
Смиламе ги на едра решетка и поръсваме със солта.
Омесваме добре и оставяме на наклонена повърхност на хладно да се отцеди за 12 часа.
Когато изтече това време, поставяме каймата в съд и добавяме останалите подправки.
Разбъркваме добре.
Поставяме фунията на машинката и нанизваме черво.
Завързваме червото в края и започваме да пълним червото до момента, в който решим колко да е дълго парчето.
Така си пълним и останалите парчета домашен суджук.
Окачваме суджуците и оставяме да съхнат на сухо, студено и проветриво, подобно на другите сушени меса.
Домашен суджук с овче месо сервираме с домашно вино. Наздраве!
Коментари