Леща с яйца

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921362
Леща с яйца1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • леща - 1 ч.ч.
  • яйца - 5 бр.
  • лук - 1 глава
  • бабек -
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте лещата с 3 ч.ч. вода и я сварете до омекване. Пасирайте я. В отделен съд сипете 2-3 с.л. олио и задушете ситно нарязания лук. Когато омекне го добавете към пасираната леща.

Изсипете сместа в дълбока тавичка. Подредете отгоре бабек, нарязан на тънки филийки. Върху тях чукнете яйцата. Поръсете със сол и черен пипер и залейте с останалата мазнина.

Запечете ястието за около 10-15 минути в предварително нагрята на 180 градуса фурна.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: