Леща в тава

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k8145
Леща в тава
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 2
28/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • леща - 300 г
  • лук - 1 малка глава
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • чушки - 1 бр. червена, печена
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • магданоз
  • сол - на вкус
  • чубрица - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се залива със студена вода и се оставя на умерен огън да се свари, докато омекне.

В тиган се загрява олио, запържват се ситно нарязан лук, морков на полумесеци, скилидки чесън и печена червена чушка на ленти.

След като омекнат се смесват с отцедена леща.

Ястието се овкусява се със сол и чубрица и се сипва в тавичка, като се налива малка чашка от водата, в която се е готвила.

Запича се в загрята фурна на 180 градуса около 30 минути да остане на мазнина.

Готовата леща на фурна се поръсва с магданоз.

Лещата в тава може да се хапва, да ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: