Начин на приготвяне
Запържете лука в дълбок тиган с малко мазнина и добавете към него ориза и замразения спанак. Сипете и две чаши вода.
Овкусете плънката с черен пипер и сол на вкус и я махнете от котлона.
Оставете я настрана да изстине.
Измийте пилето и го напълнете с плънката - зашиийте го с игла и конец, за да не изпада плънката.
Намажете цялото пълнено пиле с олио и го поръсете със сол и червен пипер и го прехвърлете в широка тава.
Ако ви остане плънка, просто я разпределете около пилето в тавата и сипете малко вода, за да покрие ориза.
Покрийте тавата с фолио и я сложете във фурната на около 200 °C.
След около 1 час и половина махнете фолиото и оставете пилето да се пече до златисто.
Сочното пълнено пиле в тава е готово.
Добър апетит!