Начин на приготвяне
Пилето е измива и изчиства. Полива се с лимоновия сок и се натрива от вътрешната страна и от външната страна със сол и черен пипер. Дробчетата се измиват, изчистват от ципите и нарязват на дребно.
В тиган с 1 с. л. масло , леко се запържват чесъна, добавят се дробчетата и леко се запържват за 2 - 3 мин. Добавя се шунката нарязана на кубчета и галета. Овкусява се със сол и черен пипер и се добавя розмарина.
С така приготвената плънка се пълни пилето, зашива се отвора с конец или се забожда с клечки за зъби. Намазва се с останалото масло. Пече в тавичка с 1/3 ч. ч. вода и покрито със фолио за около 1 1/2 час при 200 градуса. След това се маха фолиото и се пече още 10 - 15 мин. до образуването на златиста коричка.