Пълнено пиле в тесто

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k9259581k
Пълнено пиле в тесто1 / 2
27/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • пилешки дробчета - 250 г
  • лук - 4 глави
  • брашно - 2 ½ ч.ч.
  • масло - 1 ч.ч.
  • ориз - 1 к.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • черен пипер - 15 - 20 зърна
  • магданоз - ½ връзка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме плънка, като смесваме нарязаните пилешки дреболии, ситно нарязания лук, смления черен пипер, 1 сварено яйце – нарязано на кубчета, магданоз и сол и ги задушаваме с 4 с.л. масло и половин чаша вода.

С плънката пълним измитото и подсолено пиле.

Омесваме тесто от брашното, 1 яйце, сол и вода.

Разточваме го на лист с дебелина 0.5 см.

Намазваме листа с 2 с.л. масло, прегъваме няколко пъти и отново разточваме. Пак намазваме с 1 с.л. масло и увиваме пълненото пиле.

Отгоре намазваме с останалата мазнина и едно разбито яйце.

Печем в умерено гореща фурна около час и половина.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: