Пълнено пиле на фурна

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
Пълнено пиле на фурна
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
16/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Печено пиле обичаме, но печено и пълнено пиле откъдето и да го погледнете си е двойна радост"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. цяло
  • сол
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • краве масло - 50 г
  • гъби - 200 г
  • кисели краставички - 5 бр.
  • шунка - 150 г
  • кашкавал - 100 г
  • топено сирене - 100 г
  • бира - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се почиства, измива и подсушава. Поръсва се със сол от вън и от вътре.

Гъбите се почистват, нарязват на парчета и поставят в купа. На кубчета се нарязват също киселите краставички, кашкавалът, топеното сирене и шунката.

В купа се смесват и объркват всички нарязани продукти, след което с тях се напълва пилето. Отворът се зашива и напълненото пиле се поставя в тавичка.

Намазва се с краве масло и поръсва с червен и черен пипер. В тавата се налива бира, пилето се покрива с алуминиево фолио и поставя във фурната.

Печете пълненото пиле на 200 градуса, като малко преди готовност се маха фолиото и пилето се допича до златисто.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Нищо не мога да разбера от рецептата
12.11.2023 10:46
Анонимен
Анонимен
колко време се пече под фолиото и на каква височина се поставя във фурната
08.12.2021 17:03