Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли по ловджийски

Пилешки пържоли по ловджийски

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Пилешки пържоли по ловджийски
Снимка: Аника Войт
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Да хапнем вкусно пилешки пържоли по ловджийски - вас ви черпим виртуално, но се надяваме да си ги приготвите"

Необходими продукти

  • пилешки пържоли - 2 бр.
  • гъби - 200 г
  • лук - 1 глава стар
  • чушки - 1/2 бр. червена
  • домати - 200 г консерва
  • бяло вино - 100 г
  • риган - 1 ч.л.
  • олио - 5 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган загрейте олито. Пилешките пържоли оваляйте в брашно и внимателно изтупайте ненужното количество.

Запържете пържолите на тиган от двете страни за по 2 минути. След което ги извадете в отделна чиния.

В мазнината запържете предварително нарязания на полумесеци лук. Щом започне да става прозрачен, ред е да добавите и гъбите, и чушката, почистени и нарязани на парчета.

В тигана добавете и доматите. Подправете със сол, черен пипер и сух риган.

Върнете пилешките пържоли по ловджийски в тигана и налейте виното.

Оставете ястието да се готви до сгъстяване на соса.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: