Начин на приготвяне
Наситнете чесъна и лука, след което ги задушете в загретия зехтин за около 5 минути.
Междувременно нарежете сланината и наденицата. Добавете ги в тенджерата и гответе още 7-8 минути.
Насечете заека на парчета с дължина около 4 см. Сложете в тенджерата и задушете за 5 минути, като обърнете месото няколко пъти.
Сипете настърганите домати, виното, солта, брендито. Разбъркайте и овкусете с мащерката и черния пипер.
Гответе още 2 минути и сложете капака на тенджерата. Задушете заека за около 20 минути.
През това време почистете и нарежете гъбите. Добавете ги при останалите продукти и гответе на затворен капак за още 20 минути.
Поднесете с прясно нарязан магданоз.
Заекът по ловджийски е много вкусен.