Начин на приготвяне
Нарежете бекона и го запържете в сух тиган. Извадете го и го оставете настрана.
В същия тиган сложете 2 лъжици масло и задушете наситнените чесън, морков и лук. Поръсете със сол и добавете ориза и бекона, залейте с бульона и разбъркайте.
Гответе до усвояване на течността и прибавете стафидите.
Натрийте целия заек с ароматно масло, приготвено от лъжица масло, черен и червен пипер, малко сол. Напълнете го с приготвената плънка и внимателно зашийте.
Намазнете тава и сложете вътре заека. Налейте виното и добавете магданоза и босилека. Покрийте тавата с фолио.
Включете фурната на 140 градуса. Печете заека около 4 часа, махнете фолиото и печете още 20-тина минути, като увеличите градусите на 200.
Намажете заека с масло и сервирайте, като го разделите на порции.
Печеният заек на фурна с фолио е готов.