Начин на приготвяне
Цял заек се измива и се посолява предварително поне за 30 минути. След това го поставяме в дълбока тава. Намазваме го с олио, след това поръсваме с червен пипер и поръсваме с унисос. Пресните картофи ги почистваме и ги слагаме цели, ако не са много едри, разбира се.
Нарязваме чушките, лука, чесъна и морковите, овкусяваме ги със сол, червен пипер, зеленчуковата подправка и отгоре няколко резена краве масло върху картофите. Наливаме 1 чаша бира и покриваме зеленчуците с вода.
Пускаме няколко зърна черен пипер, един дафинов лист и стрък девесил в бульона. Пъхаме в студена фурна и оставяме да се готви поне за 2 часа-2 часа и половина, като отначало тавата е покрита с фолио или капак, ако разполагате с такъв.
След като поври яденето, махнете капака или фолиото и оставете да се запече. Да ви е сладко със Задушен заек на фурна със сос.
Вкусен задушен заек, който да поднесете заедно с гарнитурата от задушени зеленчуци.