Начин на приготвяне
Накисваме месото във водата с оцет и оставяме за една нощ.
Загряваме олиото в дълбока тенджера и запържваме изваденото от течността и подсушено с кърпа месо. Пържим около 10 минути, като обръщаме парчетата месо, след което ги изваждаме и оставяме настрани.
Нарязваме лука на едро и го сипваме в тенджерата с мазнината. Настъргваме морковите и ги добавяме в тенджерата. Когато лукът поомекне след 8-10 минути, добавяме чушките, нарязани на ивички.
Готвим 5-6 минути и настъргваме доматите вътре и сипваме червения пипер и солта. Наливаме водата. Размиваме брашното и го сипваме в тенджерата. Счукваме чесъна и го сипваме в ястието от задушен заек заедно с наситнения магданоз и отделеното месо.
Задушаваме на тих огън 35-40 минути.
Уникален задушен заек с лук!