Начин на приготвяне
Измийте заешкото месо, посолете го и го изпържете до хубав златист цвят в 3 лъжици загрято олио в тенджера под налягане.
Наситнете моркова и лука, прибавете ги в тенджерата заедно с картофите, нарязаните на по-едри парчета.
След кратко пържене налейте бялото вино и половин чашка топла вода.
Захлупете леко капака на тенджерата и задушавайте продуктите 10-тина минути. Прибавете доматите, граха, червения пипер и доматения сос. Разбъркайте и овкусете с подправките.
Налейте още топла вода - толкова, колкото да покрие продуктите.
Сложете капака и задушете заека 10-тина минути от момента на издаване на звук.
Освободете парата и отворете.
Разпределете заека в порции и поръсете с пресен копър.
Задушеният заек с грах е готов.