Начин на приготвяне
В тенджера сложете 4 с.л лъжици олио и запържете гъбите, които предварително сте обелили и нарязали на филийки. Извадете и заделете. Измийте месото и го запържете в същата мазнина до златисто.
Добавете лука и морковите, нарязани на дребно. Задушете за кратко и сложете картофите, нарязани на едро.
Добавете граха, червения пипер и доматеното пюре. Изчакайте 5 минути и налейте вода, колко да покрие продуктите. Посолете и върнете гъбите. Варете на слаб котлон до готовност на месото.
Прехвърлете ястието с гювеч и сложете в студена фурна на 250 градуса за 15 минути. Намалете на 200 градуса и печете 30 мин. Извадете, оставете леко да се охлади и сервирайте яхнията.
Заешкото с грах и гъби е готово.