Начин на приготвяне
Измийте и сварете месото. Махнете кокалите и го накъсайте на малки парчета. Прецедете бульона и заделете.
В тенджера сложете 4 с.л. олио и запържете лука, моркова и чушките, нарязани на дребно. Добавете картофа на кубчета.
Изчакайте няколко минути и налейте бульона от месото. Сложете подправките и месото. Варете 10 минути и добавете фидето. Варете колкото пише на опаковката му. Изключете и махнете от котлона.
В касерола сложете киселото мляко, брашното и жълтъка. Разбъркайте с тел до гладка смес без бучки.
Вземете един черпак от супата и го сложете в застройката. Разбъркайте и сложете втори черпак. Сложете касеролата на котлона и изчакайте да заври. Щом заври, изключете и прехвърлете застройката в супата.
Разбъркайте, изчакайте заешката супа да изстине и сервирайте.
Заешката супа с варена застройка е готова.