Начин на приготвяне
Каймата се омесва с подправки и се оформя на малки топчета, които се овалват в брашно и оставяме в чиния. Загрява се олио и запържваме за 3-4 минути нарязан ситно лук и настърган морков, за да омекнат.
Добавете и обелени, нарязани на кубчета картофи, разбъркваме и наливаме гореща вода (около 1, 5 л), за да покрие продуктите. Когато заври, сипваме ориза и малките кюфтенца.
Овкусяваме на вкус със сол, черен пипер, риган и натрошено бульонче. Готви се на тих огън до готовност на ориза.
Снема се от котлона, сипва се разбит жълтък с кисело мляко и разбъркваме да не се пресече, като не се захлупва с капака поне 10-15 минути. Сервираме готовата супа топчета топла!