Начин на приготвяне
В тенджера загрейте мазнината и в нея задушете предварително почистен и нарязан на ситно лук.
Щом започне да стана прозрачен, добавете и настъргани морков. Оставете ги заедно за две-три минути.
През тези минути почистете спанака и го нарежете ситно. Ако ще използвате замразен, извадете го непосредствено преди да започнете да го решете.
Разбъркайте зеленчуците и добавете една чаша вряла вода. Добавете ориза, подправките и доматеното пюре. Долейте още 4 чаши вода и оставете спаначената супа да свири на тих огън до сваряването на ориза.
Приготвяне на застройката
В малка тенджерка разбийте добре киселото мляко, яйцето и брашното. Към тях добавете няколко черпак от врялата супа. Сложете тенджерата на котлона на средна степен.
Щом започне да ври, намалете, за да не загори. Бъркайте енергично и щом усетите, че започва да се сгъстява, добавете още няколко черпака от супата.
Накрая изсипете цялото съдържание в тенджерата със спаначената супа с варена застройка.