Свинско с грах и гъби

Свинско с грах и гъби
Снимка: Мина Димитрова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Пригответе си вкусна и засищаща грах яхния със свинско и гъби"

Необходими продукти

  • свинска плешка - 800 г
  • гъби - 400 г
  • грах от консерва - 400 г
  • лук - 1 глава
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • копър
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на хапки.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в олиото, след това прибавяме и месото. Оставяме го да се запечата месото от всички страни.

Гъбите нарязваме на две и след това на филийки. Добавяме и тях в тенджерата с малко вода, да покрие месото и да се задушат гъбите. Оставяме на бавен огън за 25-30 минути.

Отцеждаме кутията с грах от течността и добавяме граха към ястието.

Наливаме вряла вода на нивото на месото. Подправяме с дафинов лист, черен и червен пипер, сол ако е необходимо. Добавяме и доматеното пюре. Разбъркваме и варим още 15-20 мин.

При сервиране поръсваме свинското с грах и гъби със ситно нарязан копър и магданоз.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни рецепти за грах яхния или този вкусен грах на фурна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: