Начин на приготвяне
Нарежете месото на хапки.
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в олиото, след това прибавяме и месото. Оставяме го да се запечата месото от всички страни.
Гъбите нарязваме на две и след това на филийки. Добавяме и тях в тенджерата с малко вода, да покрие месото и да се задушат гъбите. Оставяме на бавен огън за 25-30 минути.
Отцеждаме кутията с грах от течността и добавяме граха към ястието.
Наливаме вряла вода на нивото на месото. Подправяме с дафинов лист, черен и червен пипер, сол ако е необходимо. Добавяме и доматеното пюре. Разбъркваме и варим още 15-20 мин.
При сервиране поръсваме свинското с грах и гъби със ситно нарязан копър и магданоз.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни рецепти за грах яхния или този вкусен грах на фурна.