Начин на приготвяне
Нарязваме свинското месо на порции, заливаме ги с мазнината и малко вода, посоляваме и задушаваме до полуомекване.
Последователно прибавяме нарязания на дребно лук, настърганите домати и 1/2 чаена чаша вода. След 15-20 минути слагаме нарязаните на дребно моркови и целина, а малко по-късно - нарязаните на кубчета картофи, накъсания на розички карфиол, граха и гъбите (цели или разрязани на две).
Посоляваме ястието със свинско, задушаваме го, докато стане готово и накрая сгъстяваме с размитото във вода брашно.
След десетина минути махаме от огъня готовата манджа с грах по стара рецепта и го подправяме с кравето масло.
За финал поръсваме с дребно нарязания магданоз и вече можем да се насладим на вкусната гозба със свинско.
Манджа със свинско и грах сервираме с царевична питка.