Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Яхния с кюфтета по чирпански

Яхния с кюфтета по чирпански

Яхния с кюфтета по чирпански
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • кайма - 500 г
  • лук - 2 глави
  • чубрица - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л. смлян
  • кимион - 2 щипки
  • брашно - за овалване на кюфтета
  • картофи - 700 г
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • царевично брашно - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Едната глава лук се нарязва на ситно и се омесва с каймата. Прибавят се смлян черен пипер, чубрица и кимион.

Каймата се омесва с подправките и от нея се оформят кюфтенца, които се овалват в брашно. Всяка топчица от кайма се пуска във вряща вода. След като изплува на повърхността се изважда в чиния.

Картофите се обелват и нарязват на средно големи парчета, които се поставят в тенджера. Към тях се прибавят нарязаната на дребно втора глава лук и нарязаните морков, чушка и нарязани на ситно домати.

Картофите се поръсват с малко брашно, червен пипер и сол. В тенджерата се налива малко олио и вода, колкото да покрие картофите.

Яхнията се готви на умерена температура, а когато картофите са почти уврели се прибавят и кюфтенцата. Ястието се готви още малко, а след като е готово, се поръсва с нарязан на дребно пресен магданоз.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: