Начин на приготвяне
Едната глава лук се нарязва на ситно и се омесва с каймата. Прибавят се смлян черен пипер, чубрица и кимион.
Каймата се омесва с подправките и от нея се оформят кюфтенца, които се овалват в брашно. Всяка топчица от кайма се пуска във вряща вода. След като изплува на повърхността се изважда в чиния.
Картофите се обелват и нарязват на средно големи парчета, които се поставят в тенджера. Към тях се прибавят нарязаната на дребно втора глава лук и нарязаните морков, чушка и нарязани на ситно домати.
Картофите се поръсват с малко брашно, червен пипер и сол. В тенджерата се налива малко олио и вода, колкото да покрие картофите.
Яхнията се готви на умерена температура, а когато картофите са почти уврели се прибавят и кюфтенцата. Ястието се готви още малко, а след като е готово, се поръсва с нарязан на дребно пресен магданоз.