Начин на приготвяне
Първо се приготвят вкусни кюфтета. За целта в купа се поставя каймата. Към нея се прибавят нарязаният на ситно лук, едно яйце, чубрица, черен пипер, кимион, кориандър и индийско орехче. Ако каймата е безсолна, се прибавя сол на вкус.
Всички продукти за кюфтета се омесват. След което от каймата се оформят топчести кюфтета. Всяка топка се овалва в брашно и пуска в тенджера с вряща вода. Щом кюфтетата изплуват, се изваждат с помощта на решетъчна лъжица.
Картофите се обелват, нарязват на парчета и слагат в тенджера. Към тях се прибавят нарязаният на дребно зелен лук, морков и червена чушка. Добавят се сол, червен пипер, брашно и смлени домати.
Налива се малко олио и вода, която да покрие продуктите. Тенджерата се похлупва и слага на котлона. Яхнията с картофи се готви на умерена температура, като периодично се разбърква. Малко преди да са уврели картофите, се добавят кюфтетата и почистеният спанак.
Готовата яхния с кюфтета може да се поръси с нарязан на дребно пресен магданоз.
Сервираме нашите кюфтета по чирпански с домашен хляб.
Опитайте и вие яхния от кюфтета по чирпански със спанак!