Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Яхния от кюфтета по чирпански със спанак

Яхния от кюфтета по чирпански със спанак

Яхния от кюфтета по чирпански със спанак4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Кюфтета по чирпански, но този път на яхнийка - чудна е"

Необходими продукти

  • За кюфтетата
  • кайма - 600 г
  • лук
  • яйца - 1 бр.
  • чубрица - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • кимион - 1/2 к.л.
  • кориандър - 2 щипки
  • индийско орехче - 1 щипка
  • брашно - за овалване
  • За соса
  • картофи - 1 кг
  • зелен лук - 1 връзка
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • сол
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • домати - 1/2 к.ч. смлени
  • олио - 6 с.л.
  • спанак - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвят вкусни кюфтета. За целта в купа се поставя каймата. Към нея се прибавят нарязаният на ситно лук, едно яйце, чубрица, черен пипер, кимион, кориандър и индийско орехче. Ако каймата е безсолна, се прибавя сол на вкус.

Всички продукти за кюфтета се омесват. След което от каймата се оформят топчести кюфтета. Всяка топка се овалва в брашно и пуска в тенджера с вряща вода. Щом кюфтетата изплуват, се изваждат с помощта на решетъчна лъжица.

Картофите се обелват, нарязват на парчета и слагат в тенджера. Към тях се прибавят нарязаният на дребно зелен лук, морков и червена чушка. Добавят се сол, червен пипер, брашно и смлени домати.

Налива се малко олио и вода, която да покрие продуктите. Тенджерата се похлупва и слага на котлона. Яхнията с картофи се готви на умерена температура, като периодично се разбърква. Малко преди да са уврели картофите, се добавят кюфтетата и почистеният спанак.

Готовата яхния с кюфтета може да се поръси с нарязан на дребно пресен магданоз.

Сервираме нашите кюфтета по чирпански с домашен хляб.

Опитайте и вие яхния от кюфтета по чирпански със спанак!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: