Ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Манджи»Манджа със свинско и зеленчуци

Манджа със свинско и зеленчуци

Манджа със свинско и зеленчуци1 / 2
18/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г бонфиле
  • патладжани - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • домати - 4 бр.
  • зелен фасул - 250 г от консерва
  • гъби - 200 г, стерилизирани
  • лук - 1 голяма глава, кромид
  • магданоз - 1 връзка
  • кисело мляко - 100 г
  • зеленчуков бульон - 200 мл
  • олио - 3 с.л.
  • кимион - 1 щипка
  • канела - 1 щипка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжана, разрежете го на половинки по дължина, махнете дръжката, нарежете го на полукръгчета, посолете ги и ги сложете в гевгир, за да се отцеди горчивия сок.

Сгорещете олиото в голям тиган, изпържете в него нарязаното на кубчета свинско месо за 5-6 мин. при непрекъснато бъркане, след което го извадете в чиния и го посолете.

В същата мазнина изпържете до прозрачност ситно нарязания лук, добавете патладжанените полукръгчета, резените от тиквичката, кубчетата от чушката и отцедените гъби и зелен фасул, залейте всичко с бульона и след като кипне, варете 5 мин. на умерен огън.

Добавете нарязаните на по-едри парчета домати и гответе още 5 мин., след което върнете месото при зеленчуците за 2 мин., подправете ястието с канелата и половината ситно нарязан магданоз, свалете го от огъня и го разпределете в 4 чинии.

Разбъркайте киселото мляко с останалия ситно нарязан магданоз, подправете го с кимиона, черния пипер и солта и залейте порциите, след което ги поднесете с гарнитура за свинско от сварен ориз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: