Начин на приготвяне
Измийте патладжана, разрежете го на половинки по дължина, махнете дръжката, нарежете го на полукръгчета, посолете ги и ги сложете в гевгир, за да се отцеди горчивия сок.
Сгорещете олиото в голям тиган, изпържете в него нарязаното на кубчета свинско месо за 5-6 мин. при непрекъснато бъркане, след което го извадете в чиния и го посолете.
В същата мазнина изпържете до прозрачност ситно нарязания лук, добавете патладжанените полукръгчета, резените от тиквичката, кубчетата от чушката и отцедените гъби и зелен фасул, залейте всичко с бульона и след като кипне, варете 5 мин. на умерен огън.
Добавете нарязаните на по-едри парчета домати и гответе още 5 мин., след което върнете месото при зеленчуците за 2 мин., подправете ястието с канелата и половината ситно нарязан магданоз, свалете го от огъня и го разпределете в 4 чинии.
Разбъркайте киселото мляко с останалия ситно нарязан магданоз, подправете го с кимиона, черния пипер и солта и залейте порциите, след което ги поднесете с гарнитура за свинско от сварен ориз.