Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържено Свинско»Свинско със зеленчуци на тиган

Свинско със зеленчуци на тиган

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k2k3
Свинско със зеленчуци на тиган
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
01/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Не само вкусно, но и здравословно - затова хапвайте си с удоволствие и да не забравите да вдигнете една наздравица за нас"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г
  • лук - 1 глава
  • праз - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • чушки - 1 бр. зелена
  • гъби - 200 г
  • бяло вино - 200 мл
  • олио - 4 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 щипка, лют
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на късове и се поставя в дълбок тиган, да се запържи. След кратко разбъркване в тигана се слагат почистените и нарязани на дребно лук, морков.

След тях се прибавят праз, нарязан на кръгчета, и чушките, нарязани на малки лентички. Най-накрая се прибавят почистените и нарязани гъби.

Ястието се овкусява със сол, черен и червен пипер. Разбърква се и се налива бяло вино. Ястието се оставя да се готви на умерена температура, докато се изпари виното, като се разбърква периодично.

Сервира се с накълцан пресен магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: