Крехко свинско на тиган

ЧародейкатаЧародейката
Ветеран
2209569234
Крехко свинско на тиган
Снимка: Чародейката
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • свинско месо - 700 г
  • олио - 1 к.ч.
  • печени чушки - 1 бр. червена
  • лют червен пипер - едро смлян на върха на ножа
  • черен пипер - 1 к.л.
  • кимион - 1/2 к.л.
  • лук - 1 малка глава
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обеленият лук, почистената от семената печена червена чушка, олиото и малко сол се смилат в блендер или се накълцват на много ситно. Добавя се черният пипер, кимионът и едро смленият лют червен пипер и всичко се разбърква.

Свинското месо се измива и се нарязва на хапки. Смесва се в купа с получената марината, покрива се и се оставя в хладилник поне за час, за да се овкуси.

В загрят тиган се изсипва на порции свинското месо заедно с маринатата и се изпържва до готовност на месото при непрекъснато бъркане.

Свинското на тиган става както за основно, поднесено с подходяща гарнитура, така и за мезе за червено вино.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: