Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с гъбен сос на тиган

Свинско с гъбен сос на тиган

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Свинско с гъбен сос на тиган
Снимка: Аника Войт
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Знаете ли какво му отива най-много на свинското месо - гъбен сос, разбира се"

Необходими продукти

  • свинско филе - 400 г
  • гъби - 300 г
  • масло - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 3 с.л.( за овалване)
  • сметана готварска - 200 мл
  • сол
  • черен пипер
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе месото за готвене.

Ако не е нарязано на пържоли, нарежете филето на тънки филийки.

Овкусете ги със сол и черен пипер на вкус. Добавете риган и оставете настрани да поеме подправките.

След половин-един час вземете пържолите и ги оваляйте в брашно.

Изтупайте излишното.

В тиган загрейте маслото и олиото. Изпържете за по две-три минути на страна свинските филета. След което ги отделете в отделна чиния настрани.

В мазнината от пърженото сложете нарязаните на ситно гъби. Задушете ги до омекването им.

Добавете към тях свинските филета и налейте готварска сметана и половин кафена чаша вода.

Гответе свинското с гъбен сос на тиган около 20 мин и сервирайте.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: