Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свинско с гъбен сос и сметана

Свинско с гъбен сос и сметана

Свинско с гъбен сос и сметана
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
7 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
37 мин.
Порции
4
"Добър апетит със свинското с гъбен сос и сметана"

Необходими продукти

  • свински пържоли - 4 бр.
  • гъби - 6 бр.
  • сметана - 200 мл за готвене
  • лук - 1 бр.
  • бяло вино - 1/2 к.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • краве масло - бучка
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте крехките свински пържоли и ги поръсете със сол и черен пипер.

В тиган разтопете кравето масло и запържете за кратко от двете страни. Извадете и заделете.

В същата мазнина сложете лука, нарязан на дребно. Добавете гъбите, предварително обелени и нарязани.

Пържете 10 минути и сложете пържолите вътре.

Налейте бялото вино и изчакайте 5 минути, за да изври алкохолът.

Добавете сметаната, посолете и намалете котлона.

Варете на среден котлон до готовност на месото.

Изключете, сервирайте свинското с гъбен сос и сметана в подходящи чинии и поръсете с пресен магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: