Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Класически гъбен сос

Класически гъбен сос

Класически гъбен сос
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Класически гъбен сос, който може да поднесете към крехко месо или да хапнете така, защото се съмняваме, че ще дочакате месото"

Необходими продукти

  • гъби - 10 бр. печурки
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • краве масло - бучка
  • лимони - сок от 1/2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете гъбите и ги нарежете на филийки.

В тиган разтопете кравето масло. Добавете гъбите и пържете на силен котлон до златисто. Сложете брашното и изчакайте леко да се запържи.

Налейте малко количество вода, колкото да разредите соса, но внимавайте да стане много течен. Ако е необходимо наливайте бавно и постепенно.

Варете 10 минути на средна температура. Сложете сол и черен пипер. Махнете от котлона, добавете лимоновия сок и разбъркайте соса за месо.

Вашия класически гъбен сос е готов за консумация. Добър апетит!

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: