Сос Ромеско

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Сос Ромеско1 / 2
30/08/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
"Сосът Ромеско е подходящ за салати, риба и пилешко месо"

Необходими Продукти

  • червени чушки - 3 печени
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 30 мл
  • бадеми - 40 г
  • лешници - 40 г
  • домати - 3 малки
  • хляб - 2 филии
  • оцет - 2 с.л., може и лимонов сок
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в тиган и запържете за кратко чесъна.

Прибавете ядките, хляба, нарязан на кубчета и доматите, нарязани на едри парчета. Оставете на котлона за около 8 минути. След това изсипете в пасатор и разбийте.

Добавете печените чушки и пасирайте.

Накрая добавете оцета и лимоновия сок, разбъркайте и оставете соса в хладилник за около час.

Сос Ромеско е подходящ за салати, риба и пилешко месо.

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: