Сос Еспаньол

Сос Еспаньол
Снимка: Veselina
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Сос Еспаньол е чудесно допълнение към ястия с месо, придавайки им типичен неустоим вкус, горещо съветваме да го опитате"

Необходими продукти

  • масло - 100 г
  • брашно - 100 г
  • бульон - 500 мл
  • сос - 200 мл от печено месо
  • доматен сос - ½ ч.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • керевиз - 1 глава
  • магданоз - 1 корен
  • пащърнак - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се загрява и брашното се запържва до златист цвят. Зеленчуците се нарязват и се прибаят към брашното.

Задушават се. Прибавят се сосът и бульон от печено месо. Прибавя се и доматеният сос и се вари по – продължително на тих огън.

Прецежда се и се налива в буркани. Сoс Еспаньол се съхранява на студено.

Поднасяме като сос за месо.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: