Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Гъбен сос за сочни пържоли

Гъбен сос за сочни пържоли

Гъбен сос за сочни пържоли
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Сервирайте гъбен сос за сочни пържоли полят върху крехко изпечени пържоли"

Необходими продукти

  • гъби - 300 г
  • краве масло - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - 2 скилидки
  • пурчини - 1 ч.л. (сушени манатарки на прах)
  • розе - 50 мл вино
  • гъбен бульон - 1/2 ч.ч.
  • сметана за готвене - 1/2 ч.ч.
  • мащерка - 1 ч.л. сушена
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган загрейте кравето масло и зехтина.

Добавете почистените и нарязани на филийки гъби. Гответе ги, докато придобият златист цвят. Прибавете сол на вкус, смлян черен пипер, счуканите скилидки чесън, пурчините и след кратко разбъркване налейте виното.

След като виното се поизпари, прибавете гъбения бульон и сметаната. Намалете силата на котлона и продължете готвенето до сгъстяване на соса.

Преди да го дръпнете от котлона, поръсете със суха мащерка и разбъркайте.

Накрая поръсете соса за пържоли с нарязан на ситно магданоз.

Сервирайте гъбен сос за сочни пържоли полят върху крехко изпечени пържоли.

Ако рецептата ти харесва, опитай и нашите разкошни маринати за пържоли или тези сосове за месо.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: