Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пържоли»Пуешки пържоли в разкошен гъбен сос

Пуешки пържоли в разкошен гъбен сос

Пуешки пържоли в разкошен гъбен сос
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Ако ни попитате коя е любимата ни идея за вечеря, без никакво колебание ще ви споделим тази рецепта за пуешки пържолки с гъбен сос"

Необходими продукти

  • топено сирене - 3 бр. (триъгълничета)
  • пуешки пържоли - 4 броя
  • гъби - 10 броя
  • готварска сметана - 500 мл
  • бяло вино - 1/2 к.ч.
  • лук - 1 глава
  • масло - бучка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото и запечатайте пуешките пържолки и от двете страни. Извадете ги в чинийка и оставете настрана.

В същата мазнина от пържолите сложете нарязаните гъби и ги запържете добре.

Наситнете лука и го добавете към пържените гъби. След като и той омекне, сипете бялото вино. Щом изври алкохолът, добавете сметаната и пържолите.

Поръсете със сол и гответе на бавен огън до сгъстяване на соса и пълна готовност на пържолите.

Няколко минути преди да свалите от огъня, добавете и топеното сирене.

Пуешките пържоли в разкошен гъбен сос са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: