Начин на приготвяне
Бялата лой от фенера на пуйката обираме и нарязваме на ситно.
Останалата част правим на порции.
Слагаме тиган на котлона и разтапяме лойта, докато стане на мас.
В тенджера поставяме пуешкия фенер, изсипваме студена вода, поставяме клечка канела, черен пипер на зърна и соев сос.
Оставяме да да къкри, докато се свари.
Пуешките бутчета запържваме в готовата разтопената мас, като ги поръсваме с щипка захар.
Нарязваме зелето на не много ситно.
В маста запържваме зелето, като към него добавяме месото от фенера, доматено пюре и наситнен праз.
Наливаме няколко черпака от бульона, където сме варили фенера и разбъркваме.
Когато изстине бульонът, добавяме червения пипер и разбъркваме добре.
В тавичка поставяме зелето с пуешко месо, слагаме отгоре фолио и поставяме във фурната на 170 градуса за около час, час и половина.
След това похапваме Задушена пуйка с кисело зеле.