Начин на приготвяне
Измийте и почистете от ципите пуешкото филе много добре. Смесете сухите подправки и ги разделете в две купи по равно.
Намазнете пуешкото със зехтин от двете страни и оставете в намазнен с 50 мл зехтин плик. Изсипете при него подправките от едната купичка.
Подправките от другата купа се изсипват от другата страна на филето. Завийте го плътно с плика и оставете в хладилник за денонощие.
Когато го извадите, поставете в тава с дупки в загрята на 250 градуса фурна. Изпечете домашната шунка за 17 минути. Когато е готова, оставете за 4 часа във фурната, на затворена врата.
Махнете от плика и завийте с фолио. Оставете пуешката шунка в домашни условия за 12 часа в хладилник и си хапнете.