Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пуешко месо с прясно зеле и домати на фурна

Пуешко месо с прясно зеле и домати на фурна

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3742k5k2
Пуешко месо с прясно зеле и домати на фурна
Снимка: Росица Петрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Супер вкусно пуешко със зеле на фурна - топло и сгряващо ястие за цялото семейство."

Необходими продукти

  • зеле - 1.2 кг
  • пуешко месо - 1 бутче
  • моркови - 1 брой
  • домати - 500 г пресни
  • олио - 50 мл
  • чесън - 4 скилидки
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пуешкото бутче до готовност, като от време на време премахвате образувалата се пяна.

Обезкостете месото и го нарежете. Прецедете бульона.

Наситнете зелето, моркова настържете.

В тенджера загрейте олио и задушете зеленчуците с малко сол. Когато зелето поомекне, добаевте настърганите домати.

След няколко минути овкусете с нарязан чесън, черен и червен пипер.

На дънтоо на тава за печене сипете месото и го покрийте със зелето.

Сипете чаша от пуешкия бульон и печете в загрята на 200 градуса фурна до готовност.

Пуешкото месо с прясно зеле и домати на фурна е много вкусно.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: