Начин на приготвяне
Месото на пуйката се почиства от костите, без да се разкъсва кожата, подправя се със сол, черен пипер, горчица и се залива с виното. Престоява на студено 20 мин.
Приготвя се плънката от смесените смляното свинско месо, средата на хляба от филийката, 1 яйце и подправките.
Приготвената плънка се разстила равномерно върху месото. Отгоре се нареждат нарязаните сварените яйца на кръгчета и на тънки ивици киселите краставички и гъбите.
Завива се рулото и се завързва на няколко места с конец. Намазва се с горчица, подправя се със сол, поставя се във тавичка и се залива 300 мл. Вода и разтопено масло.
Пече се 2 – 3 часа.
Нарязаното кисело зеле се задушава с олиото, поставя се в правоъгълна продълговата чиния, отгоре се нарежда месото нарязано на кръгли филийки.
Залива се със сос който се е отделил по време на печене.