Начин на приготвяне
Телешкото месо се смила на кайма и се замесва с накиснатия в млякото и изстискан хляб, черния пипер, яйце, сол и дребно нарязан магданоз.
Омесената кайма се разстила под формата на правоъгълник върху дъска, поръсена с брашно. В средата на правоъгълника се слагат задушените надълго нарязани моркови, керевиз, клонки магданоз, сланина и твърдо сварено яйце.
Сгъва се кората, оформя се руло от кайма, ръси се с брашно и галета. Слага се в тава, намазана с мазнина. Отгоре се залива с кипяща мазнина, в която има черен пипер и се маже с белтък.
Пече се на фурна при температура 200 градуса. Преди да се извади, върху рулото от смляно месо се настъргва кашкавал.