Начин на приготвяне
Овкусете джоланите с черен пипер и сол. Оваляйте ги в брашното и ги запържете в загрятото олио с масло за по 3-4 минути от всяка страна.
Прехвърлете телешкото в тава за печене.
В същата мазнина запържете едро нарязаните лук, целина, чесън и моркови. Поръсете със сол, мащерка и дафинов лист.
Сипете смлените домати, виното и около 300 мл вода. Разбъркайте и залейте телешкото с тази смес.
Увийте тавата с фолио и сложете в загрята на 200 градуса фурна. Печете телешкото един час, след това намалете градусите на 180 и печете още 3 часа.
Малко преди да извадите от фурната, премахнете фолиото.
Извадете тавата и отделете повечето зеленчуци с бульона. Пасирайте ги и върнете отново в тавата.
Сервирайте телешкото с този сос и гарнитура по избор.
Печеният джолан под фолио е много вкусен.