Печен джолан под фолио

Печен джолан под фолио
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
250 мин.
Общо
270 мин.
Порции
4
"Печенето под фолио на джолана ще го направи още по-сочен и апетитен"

Необходими продукти

  • телешки джолан - 4 шайби с кост (всяка по 400 г)
  • моркови - 3 броя
  • целина - 2 стръка
  • лук - 2 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • дафинов лист - 2 броя
  • домати - 200 грама смлени
  • вино - 200 мл (бяло или червено)
  • мащерка
  • брашно
  • олио
  • масло
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете джоланите с черен пипер и сол. Оваляйте ги в брашното и ги запържете в загрятото олио с масло за по 3-4 минути от всяка страна.

Прехвърлете телешкото в тава за печене.

В същата мазнина запържете едро нарязаните лук, целина, чесън и моркови. Поръсете със сол, мащерка и дафинов лист.

Сипете смлените домати, виното и около 300 мл вода. Разбъркайте и залейте телешкото с тази смес.

Увийте тавата с фолио и сложете в загрята на 200 градуса фурна. Печете телешкото един час, след това намалете градусите на 180 и печете още 3 часа.

Малко преди да извадите от фурната, премахнете фолиото.

Извадете тавата и отделете повечето зеленчуци с бульона. Пасирайте ги и върнете отново в тавата.

Сервирайте телешкото с този сос и гарнитура по избор.

Печеният джолан под фолио е много вкусен.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: