Начин на приготвяне
Почистете корените за супа и лука и ги нарежете на ситно. Сложете ги в студеното растително масло заедно с щипка сол да се задушат за 10-тина минути.
Прибавете нарязаните на едро гъби, накъсания на цветчета карфиол, нарязаните домати и картофи. Налейте 1 чаша гореща вода и виното. Щом омекнат картофите, добавете граха.
Смляното месо смесете с яйцето, накиснатия във вода и мляко хляб, черен пипер, сол и магданоз. Оставете сместа да престои 30-тина минути, след което оформете кюфтета.
Наредете ги в намазнена тава и покрийте със задушените зеленчуци. Отгоре разпределете парченца от маслото.
Печете ястието 20 минути в силно загрята фурна. Поднесете със салата според сезона.