Начин на приготвяне
Предварително обелваме и сварява е картофите в подсолена вода.
Щом са готови, ги пасираме на пюре заедно с масло и прясното мляко. Отделяме настрани.
Почистваме и обелваме лука и моркова. Нарязваме ги на ситно.
В тиган слагаме олиото и загряваме.
Изсипваме зеленчуците и ги задушаваме за около 5 минути.
Добавяме пресованите скилидки чесън и разбъркваме.
Ред е на мляното месо. Разбъркваме, докато започне да става на трохи.
Тогава добавяме настърганите домати и сол на вкус.
Гъбите обелваме и нарязваме на кубчета. Заедно с граха добавяме към месото. Оставяме на котлона за още 7-8 минути.
Мащерката нарязваме на ситно и овкусяваме с нея ястието.
Изсипваме плънката в подходяща тава. Отгоре внимателно намазваме с картофеното пюре и завършваме овчарския пай.
Овчарски пай с мляно телешко запичаме за 10 мин ма 180 градуса.