Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Овчарски пай»Овчарски пай с агнешко и спанак

Овчарски пай с агнешко и спанак

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Овчарски пай с агнешко и спанак
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Записвайте рецептата в тефтера си, защото със сигурност ще си приготвите овчарския пай с агнешко и спанак, щом го видите на снимката"

Необходими продукти

  • агнешко месо - 500 грама кълцано (или агнешка кайма)
  • лук - 1 глава
  • целина - 1 - 2 стръка
  • чушки - 1 бр. зелена
  • чушки - 1 бр. червена
  • доматено пюре - 5 - 6 с.л.
  • спанак - 100 грама
  • джоджен - 3 стръка пресен
  • картофи - 5
  • масло - 80 грама
  • прясно мляко - 125 мл
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • олио - около 5 - 6 с.л.
  • розмарин - 2 щипки
  • За заливка
  • кисело мляко - 6 - 7 с.л.
  • яйца - 2
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите в подсолена вода. В загрятото олио запържете наситнените чушки, лук и целина.

Може да налеете 1-2 лъжички вода, за да се задушат зеленчуците. Поръсете със сол и след 5-7 минути добавете каймата и доматеното пюре.

Бъркайте до запържването на каймата, като налеете още малко вода. Оставете да се сготви добре и водата да се изпари.

Добавете към сместа половината спанак и джоджена, предварително наситнени. Овкусете с още сол и черен пипер. Обелете сварените картофи и ги нарежете на едро в подходяща купа.

Добавете маслото, сол и пипер, намачакйте ги хубаво с вилица. Налейте на два пъти прясното мляко, добавете останалия наситнен спанак и разбъркайте до получаване на пухкаво пюре.

В не много голяма тава разпределете пласт от месната смес, отгоре заравнете картофено пюре и накрая залейте с разбитите яйца с киселото мляко и малко сол.

Печете овчарския пай в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.

Овчарският пай с агнешко и спанак е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: