Агнешко печено по абхазки

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k970957
Агнешко печено по абхазки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
10
"Пикантно агнешко, което се топи в устата, а колко бира пие ..."

Необходими продукти

  • агнешка плешка - 1 бр. или цяло агне
  • агнешка карантия - черен и бял боб, сърце, бъбреци, момици
  • сирене - 100 г
  • масло - 50 г
  • аджика - абхазка подправка
  • джоджен - 1 връзка
  • червен пипер - на вкус лют
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За аджика:

Приготвя се от люти чушки, домати, сол, кориандър и босилек. Има люто-солен вкус - вид лютеница. Можем да заменим със смес от лютеница, лют пипер, кориандър и босилек.

Измиваме агнешкото месо и намазваме кожата със смес от масло, лют червен пипер или аджика.

Коремната кухина напълваме със ситно нарязаните вътрешности, задушени предварително с джоджен, надробеното сирене и лют червен пипер.

Зашиваме и печем в умерена фурна, докато месото започне да се отделя от костите. Докато печем, поливаме с образувалия се сос.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: