Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Яхния»Агнешко по провансалски

Агнешко по провансалски

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Агнешко по провансалски1 / 2
17/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 460 г
  • масло - 60 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 1 скилидка
  • домати - 400 г консерва
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • бяло вино - 280 мл сухо
  • гъби - 120 г
  • чушки - 1 бр. зелена
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото месо на малки парчета. Загрейте маслото със зехтина и запържете лука и чесъна.

Добавете доматите, доматеното пюре и виното. Щом сместа кипне, добавете агнешкото месо, сложете капак и задушавайте около 25 минути.

Добавете нарязаните гъби и чушка и гответе още 15 минути. Овкусете със сол и черен пипер на вкус и сервирайте.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: