Начин на приготвяне
Срежете на две пилешките бутчета като отделите кълките от горната част. Овкусете ги с шарената сол, черния и червения пипер.
Запържете овкусеното пилешко месо в сгорещен зехтин до зачервяване (около 15 минути), като непрекъснато обръщате месото, за да се запече равномерно.
Извадете пърженото пилешко в топла чиния и приберете на топло, а в мазнината запържете нарязания на тънки филии лук.
Пържете 5 минути на умерен огън, след което добавете и нарязаните гъби и пържете още 4-5 минути. Върнете обратно пилешкото, залейте с виното, кипнете и задушавайте 15-20 минути на умерен огън.
Преди поднасяне го поръсете с ситно нарязани пресни домати и магданоз. За гарнитура на това задушено пилешко използвайте класическа паста или задушени картофки.
Много апетитно пиле по провансалски!
Коментари