Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Шишчета»Агнешки шишчета по провансалски

Агнешки шишчета по провансалски

Агнешки шишчета по провансалски
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • агнешко месо - 600 г от бута или плешката
  • чушки - 2 бр.
  • домати - 4 бр.
  • гъби - 8 бр. без пънчетата
  • зелени маслини - 12 бр. без костилки
  • олио - за намазване
  • дафинов лист - 8 бр.
  • червен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете приготвения агнешки бут на по-големи парчета, чушките – на кръгове, доматите – на четвъртинки и ги нанижете на шишовете, като ги редувате с целите гъби, маслините и дафиновите листа.

Намажете наредените шишчета с олио, поръсете ги със сол и червен пипер, изпечете ги на силно загрята скара, като често ги обръщате, и ги поднесете с пържени картофи.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: