Начин на приготвяне
Сложете тенджера с вода на котлона да заври. Обелете картофите и ги нарежете на кубчета, сварете ги в подсолена вода за 15-20 минути.
Загрейте зехтина в тиган. Обелете лука и го нарежете на шайби, сложете го да се запържва. Обелете чесъна, счукайте го и също го прибавете към лука. След като се запържат, ги прехвърлете в чиния.
В същата мазнина запържете пържолите за по 2-3 минути от всяка една страна.
Измийте розмарина и отделете листата от стръковете. Измийте и нарежете доматите.
Върнете половината чесън и лук при агнешкото, прибавете розмарина и доматите и увеличете котлона.
Отцедете боба и го сипете при месото. Добавете черен пипер, сол и целината на прах. Щом сместа заври, оставете на тих огън за още 10-тина минути (без да похлупвате).
Междувременно отцедете картофите и ги намачкайте заедно с млякото. Смесете ги останалия пържен чесън и лук. Посолете и сервирайте заедно с агнешкото.