Начин на приготвяне
Направете си кашица от меда, соевия сос, пасираните скилидки чесън двата вида пипер, половината от маслото и солта.
Разбъркайте добре и втрийте старателно в бута.
Измийте пресните картофи и ги сипете на дъното на дълбока тава. Посолете ги и разпределете върху тях останалото количество масло.
Отгоре сложете агнешкото и налейте чаша и половина вода. Покрийте тавата с фолио.
Загрейте фурната на 160 градуса и печете агнешкото около час. След това го отвийте и полейте месото със соса от тавата, върнете да се допече до готовност, като е хубаво да го облеете със соковете поне още веднъж.
Ако искате печения агнешки бут да има хрупкава коричка, малко преди да е напълно готов увеличете градусите.
Меденото агнешко с картофи е готово.