Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Агнешко бутче с цели картофи на фурна

Агнешко бутче с цели картофи на фурна

ЗориЗори
Новак
1695415k284
Агнешко бутче с цели картофи на фурна
Снимка: Зори
1 / 2
04/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
135 мин.
Общо
155 мин.
Порции
8
"Супер идея за хапване за цялото семейство - агнешко бутче с цели картофи на фурна"

Необходими Продукти

  • агнешко бутче - 1
  • картофи - 8 бр. по - едри, пресни
  • масло - 70 г
  • олио - 2 с.л.
  • чесън - 4 - 5 големи глави
  • чесън - 2 ч.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • вино - 1 ч.ч. розе
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • джоджен - 2 ч.л. изсушен
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • розмарин - 1 к.л. сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стрийте добре сухите подправки и ги смесете с олиото.

С получената ароматна смес намажете обилно агнешкото бутче от всички страни. Оставете да се маринова на хладно за няколко часа - колкото повече, толкова по-добре.

В тавата, в която ще се приготвя печеното агнешко, сипете водата и виното, добавете разрязаните на две глави чесън (без да се белят). Сложете агнешкото бутче върху чесъна.

Нарежете на тънки ленти маслото и го подредете върху месото. Печете в загрята на 200 градуса с включен вентилатор по 15 минути всяка страна - т.е. след първите 15 минути обърнете бутчето и печете 15 минути и от другата страна.

След това печете още час и 45 минути на 180 градуса. Около 1 час преди изваждането на месото добавете пресните картофи.

Периодично обливайте бутчето с получения сос, а ако е необходимо - долейте по още една чаша и вино.

Агнешкото бутче с цели картофи на фурна е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: