Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Крехко агнешко бутче на бавен огън

Крехко агнешко бутче на бавен огън

Кристина БоневаКристина Бонева
Ентусиаст
1074731832
Крехко агнешко бутче на бавен огън
Снимка: Кристина Бонева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
360 мин.
Общо
375 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • агнешко бутче - 1 бр.
  • олио - 50 мл
  • червен пипер - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • мащерка
  • розмарин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Олиото се смесва със солта и останалите подправки. С получената смес се намазва измитото и подсушено бутче.

След което се слага в тава и се налива един пръст вода. Тавата се завива с фолио и се слага във фурната, която се включва на 160 °C.

Агнешкото се оставя да се пече за 4 часа, след което се отвива, залива се със соса от тавата, отново се завива и пак се връща във фурната.

Фурната се увеличава на 180°C и месото се пече още 2 часа.

Последния половин час фолиото се маха и агнешкото печено се залива периодично със соса от тавата.

Да ви е вкусно с моето крехко агнешко бутче на бавен огън.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: